Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

3η Πανελλήνια γιορτή Μανιταριού Τρούφας


Την 3η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας με τίτλο «Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα», διοργανώνουν σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών τρούφας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 17 μέχρι τις 19 Αυγούστου, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής στις 9 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια των περιπτέρων παραδοσιακών προϊόντων του Πηλίου στα οποία έχει προσκληθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρη. Το Σάββατο 18 Αυγούστου προγραμματίζεται ομιλία του κ. Στέφανου Διαμαντή με θέμα : «Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα». Ομιλία της γεωπόνου Μαρίας Γιδαράκου με τίτλο «Τρούφα εφήμερος πλούτος ή διαχρονική αξία;» ενώ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από Πηλιορείτικη παραδοσιακή ορχήστρα.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 επίσης στην κεντρική Πλατείας Αργαλαστής οι μάγειροι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, της «Slow foοd» θα μαγειρέψουν φαγητά με μανιτάρια τρούφα, που θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη (Κοινούσης του Βόλου). Σημειώνεται ότι το τριήμερο των εκδηλώσεων, θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα εκτίθενται παραδοσιακά Πηλιορείτικα προϊόντα.

Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενοικιάσουν προκειμένου να εκθέσουν πηλιορείτικα παραδοσιακά προϊόντα, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στο τηλ. 6932-222440.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pilio.tv και www.peliontroufa.gr

Advertisements

Single Post Navigation

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: