Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΕΦΙΡ. [Μύκητας]


Βάλτε 1 κουτάλι γλυκού κόκκους κεφίρ, σε αποστειρωμένο βάζο, με 300 γρ γάλα, για 24 ώρες.

[αποστειρώστε στον φούρνο, για 5 λεπτά στους 100 C].

Σε θερμοκρασία δωματίου.

Θα πυκνώσει το γάλα, που περνάτε από σουρωτήρι, αυτό είναι το πόσιμο.

Ξεπλένετε πολύ καλά με νερό βρύσης το βάζο και τους σπόρους και ξαναβάλτε γάλα.

Όσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται τα σπόρια, οπότε θα πρέπει να μειώσετε τις ώρες παραμονής,

Για να είναι γλυκύτερο το κεφίρ, πετάξτε μέρος του η δώστε σπόρους σε φίλους σας.

Για διάρροιες αφήστε το γάλα πάνω από 24 ώρες.

Πάντα οι σπόροι πρέπει να καλύπτονται από γάλα.

Κανονίστε την γεύση, ανάλογα με τον χρόνο παραμονής.

Καφετίζουν οι σπόροι όταν, καταστρέφονται

ΑΠΟ ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Advertisements

Single Post Navigation

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: