Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

Aπό το Δασαρχείο Ιωαννίνων κατασχέθηκαν 40 κιλά τσάϊ


Παράβαση της Δασικής Αστυνομικής Διάταξης του Δασαρχείου Ιωαννίνων διαπιστώθηκε από υπαλλήλους της απογευματινής βάρδιας της υπηρεσίας, που εκτελείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δασοπροστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακενονίας του έτους 2012, μετά από τηλεφωνική καταγγελία του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων για παράνομη συλλογή τσαγιού.

To συμβάν σημειώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Συρράκου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπου οι  ανωτέρω υπάλληλοι κατάσχεσαν 40 χλγ τσαγιού  και προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες, όπως ορίζεται στη Δασική Αστυνομική Διάταξη του Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Διάταξη  επιτρέπεται η συλλογή με κοπή ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάϊ του βουνού ή ελληνικό τσάϊ, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο μόνο μετά την ανθοφορία τους και ειδικότερα για το τσάϊ μετά την 10η Ιουλίου. Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου απαγορευμένης της κλάδευσης των δέντρων. Ωστόσο η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό του μισού (½ ) κιλού κατ’ άτομο και ημέρα.

Για ενημέρωση δική σας και των ενδιαφερόμενων πολιτών,  σας γνωρίζουμε ότι η σχετική Διάταξη (αριθμ. πρωτ. 33365/3698/15-06-2012) έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της Αποκεντρωμένης Διοικήσης με αριθμό ΑΔΑ Β4ΛΤΟΡ1Γ-ΝΜ6.

Πηγή

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Aπό το Δασαρχείο Ιωαννίνων κατασχέθηκαν 40 κιλά τσάϊ

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ sholio καὶ σχολίασε:
    Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Διάταξη επιτρέπεται η συλλογή με κοπή ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάϊ του βουνού ή ελληνικό τσάϊ, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο μόνο μετά την ανθοφορία τους και ειδικότερα για το τσάϊ μετά την 10η Ιουλίου. Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου απαγορευμένης της κλάδευσης των δέντρων. Ωστόσο η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό του μισού (½ ) κιλού κατ’ άτομο και ημέρα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: