Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

2-6-2012 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης , η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>> , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση , καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων μανιταριών στους μανιταρότοπους της Άνω Μηλιάς.
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια (κατά προτίμηση ορειβατικές αρβύλες) και κατάλληλη ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Τα συλλεχθέντα μανιτάρια θα συγκεντρωθούν στο καταφύγιο του ΕΟΣ, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση και καταγραφή τους από τον μυκητολόγο κ. Διαμαντή Στέφανο. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος ή στο καταφύγιο (πικνίκ). Η επιστροφή θα γίνει στις 1600μμ

Κυριακή , 3 Ιουνίου και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα του ΕΟΣ Κατερίνης (Καταφύγιο, Άνω Μηλιά) θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των συλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 1200 πμ η ομιλία του δασολόγου και ειδικού μυκητολόγου κ Διαμαντή Στέφανο με θέμα:

Τα σημαντικότερα φαγώσιμα άγρια μανιτάρια και συνταγές τους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο ΕΟΣ Κατερίνης θα προσφέρει «στο κόστος» φασολάδα με εποχιακή σαλάτα και λιγοστά ψητά μανιτάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες στους:

1) Ντάλα Θανάση 2351038551, 6947663609

2) Παπανικολάου Βαγγέλη 2351075764, 693935453

Advertisements

Single Post Navigation

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: