Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

Πωρίας, το φίδι του Ασκληπιού


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές της ελληνικής Ιστορίας είναι o γιος του Απόλλωνα ο Ασκληπιός. Το όνομά του έχει συνδεθεί με την επιστήμη της ιατρικής και θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος για τις θεραπευτικές του ικανότητες γιατρός , ώστε από κάθε γωνιά της Ελλάδας έρχονταν να τον βρουν άνθρωποι άρρωστοι ή τραυματισμένοι, για να γίνουν καλά.

Σήμερα τα αντίγραφα του Αρχαιολογικού Μουσείου, περίπου, μέχρι το 2004 τα ονόμαζαν, Πωρίες ή Πώρινο φίδι  , έκτοτε τα ονομάζουν το φίδι του Ασκληπιού .

Τι είναι ο Πωρίας ; Ο Πωρίας είναι ένα ξανθό ζώο με εμφάνιση φιδιού, είναι θηλαστικά, συνήθως με υπογένειο , και σπανίως με μικρά χέρια , και είναι τεραστίων διαστάσεων .

Το κεφάλι τους είναι σε μέγεθος μοσχαριού. Δεν είναι σαρκοβόρα και ζουν ακόμη και σήμερα, κάτω από την Γη σε βάθος πολλών μέτρων. Δεν κουλουριάζονται όπως τα φίδια που γνωρίζουμε οριζόντια στο έδαφος αλλά κάθετα. Όταν «τρέχουν» κινούνται σε ευθεία και όχι  ζιγκ – ζακ.

Είναι απόλυτα φιλικά προς τον άνθρωπο και θεραπευτικά για όλες τις ασθένειες , αυτό οφείλεται στον τεράστιο ζωικό μαγνητισμό τους.Ο Μεγάλος Έλληνας γιατρός και γιος του Απόλλωνα , ο Ασκληπιός χρησιμοποιούσε αυτά τα φίδια στα Ιερά Ασκληπιεία κάνοντας καλά τους ασθενείς από οποιαδήποτε ασθένεια, “γνωρίζουμε ελάχιστα για αυτό” ,το σίγουρο είναι ότι η θεραπεία τότε γινόταν μέσω της αιθερικής συνδέσεως.

Εδώ ο Ασκληπιός που τα χρησιμοποιεί για θεραπεία

Πηγή

Advertisements

Single Post Navigation

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: