Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

Ψωμί με αλεύρι ζέα


Συνταγή για το ψωμί με αλεύρι ζέα πιτυρούχο και γιαούρτι.
Είναι κατάλληλο και για άτομα που δεν θέλουν να τρώνε μαγιά.

Συστατικά :

500γρ αλεύρι ζέα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σόδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγη γλυκαντική ουσία της προτίμηση σας
2 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο η ότι άλλο σας εμπνέει
1 κεσεδάκι γιαούρτι , κατά προτίμηση κατσικίσιο βιολογικό(το διαλύετε σε νερό ώστε να έχουμε ένα μείγμα συνολικά 650γρ υγρού)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά συστατικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά με τη σειρά που αναφέρονται, μπορούμε να το ανακατέψουμε με τα χέρια η με ένα πιρούνι . Το μείγμα που προκύπτει είναι μαλακό και ελαφρά κολλώδες . Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας φουσκώσει.

Βέβαια το τελευταίο συστατικό και το πιο σημαντικό που βάζουμε είναι η αγάπη και το συναίσθημα προσφοράς .Έτσι έχουμε πάντα σίγουρη επιτυχία και πολύ νόστιμο και θρεπτικό ψωμί

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Για όσους έχουν προπαρασκευαστή μπορούν να το ψήσουν στο πρόγραμμα για « μόνο ψήσιμο» συνήθως χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο χρόνο , συνήθως θέλει 1.30 h

Το ψωμί αυτό καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες,
Επίσης αν αντέξετε και δεν το κόψετε την πρώτη μέρα και το βάλετε στο ψυγείο η κόρα στις φέτες δεν θρυμματίζεται
Καλή όρεξη!

Συνταγή της Καραϊσαρίδου Χρυστάλλα.

Πηγή

About these ads

Single Post Navigation

13 σκέψεις γιὰ τὸ “Ψωμί με αλεύρι ζέα

  1. Ελπίζουμε να δοκιμάσετε και να σας άρεσε η συνταγή της φίλης μας.

  2. Ὁ/ἡ ΑΝΝΙΝΟΣ εἶπε στὶς :

    τέλειο ψωμί να’σαι καλά
    πού την βρήκες τέτοια τέλεια συνταγή
    σε πέντε λεπτά το ψωμί έτοιμο γιά φούρνισμα
    ευχαριστώ εκ βαθέων

    • Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε άρεσε!!!

      Η συνταγή μας την πρότεινε η φίλη μας η Χρυστάλλα και από τότε είναι και η αγαπημένη μας.
      Ώμος, προτείνουμε να δοκιμάσεις και αυτή
      http://www.siniparxi.gr/2012/12/ψωμί-από-αλεύρι-ζειάς-ή-ντινκελ/ και να μας πεις ποια σε άρεσε περισσότερο. Αυτή γίνεται είτε με αλεύρι ζέα, είτε με αλεύρι ντίνκελ.
      Αν έχεις να μας προτείνεις κάποια δοκιμασμένη δικιά σου συνταγή, θα χαρούμε να την ανεβάσουμε στο ιστολόγιο μας.

  3. Ὁ/ἡ popifg εἶπε στὶς :

    Ευχαριστώ για την συνταγή.
    Τέλειο έγινε το ψωμάκι.

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Zea, the emmer wheat |

  5. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ζέα, το δίκοκκο σιτάρι |

  6. Ὁ/ἡ Smaro εἶπε στὶς :

    Καλησπέρα, μου κινήσατε το ενδιαφέρον για να κάνω και εγώ αυτό το ψωμί. Όμως το αλεύρι ζέα, και οχι το ντίνγκελ, από που θα το προμηθευτώ;
    Φιλικά, Σμαρώ

    • Ὁ/ἡ perists εἶπε στὶς :

      ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2013 …….αφιξη 15/7
      Η ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
      Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΕΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΤΑΡΙ ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ (ΝΤΙΝΚΕΛ) ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ.
      ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ Ο.Ε ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
      http://www.ola-bio.gr/contac/
      ———-
      ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΡΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ 2422023363
      ———-
      ΔΙΑΘΕΤΩ ΣΠΟΡΟTRITICUM DICOCCUM-FARRA-ΦΕΤΕΙΝΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΡΟ 2422023363
      ———-
      -Για όσους ενδιαφέρονται πουλώ αλέυρι βιολογικό Ζέας οικογενειακής παραγωγής αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο με τιμή 3 ευρώ το κιλό.
      Χρήστος Μπέης
      τηλ. 6981245857

    • Μπορείτε να βρείτε το αλεύρι σε μας, http://www.siniparxi.gr, όπου θα βρείτε και την συνταγή που αναγράφετε επάνω η οποία είναι πρόταση της φίλης μας Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου.

      http://bit.ly/1cRSD15

      • Ὁ/ἡ perists εἶπε στὶς :

        Απο ότι ειδα ειναι ιταλικο
        Παραγωγός: Μύλοι Simma, Ιταλίας
        FARRO (FARINA BIOLOGICA)
        Οργανισμός πιστοποίησης: CCPB ITALIA

      • Ναι, το Δίκοκκο αλεύρι (Triticum Dicoccum) που υπάρχει αυτή την στιγμή στο site μας είναι βιολογικό πιστοποιημένο από αγροτικό συνεταιρισμό της Ιταλίας.
        Όπως μάλλον γνωρίζεται η παραγωγή του Δίκοκκου στην Ιταλία γίνεται εδώ και δεκαετίες και η παραγωγές τους είναι μεγάλες. Επίσης θα ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες παραγωγοί που θα διαθέσουν φέτος Δίκοκκο αλεύρι (Triticum Dicoccum) έχουν προμηθευτεί τον αρχικό σπόρο από το εξωτερικό.
        Αναμένουμε και εμείς προς το τέλους Ιουλίου την προμήθεια αλευριού από Δικοκκο σιτάρι εγχώριας παραγωγής, βιολογικής καλλιέργειας, καθώς έχουμε έρθει σε συνεννόηση με Έλληνα βιο παραγωγό.

        Θα ήθελα να αναφέρω πως στην Ελλάδα χρονολογικά παρουσιάζεται πρώτα η καλλιέργεια του Μονόκοκκου, μετά του Δίκοκκου και μεταγενέστερα του Dinkel.

        Αν θέλετε υπάρχει κάποιο ενημερωτικό υλικό στο site μας όπως και φωτογραφίες από την κάθε ποικιλία.

        http://bit.ly/19Unw5w
        Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μην διστάζετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

Ὑπάρχουν ἤδη 140 συνδρομητές. Ἐγγραφῆτε καὶ σεῖς.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: