Δευκαλίωνας

Διατροφή-Υγεία-Αυτονομία-Επιβίωση

ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΩΜΙΟΥ ΖΕΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ


… ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ …

ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑ (ΟΛΙΚΗΣ Η’ ΗΜΙΟΛΙΚΗΣ) ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΚΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ 8-9 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Η’ ΤΗΣ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΩΣΙΜΟ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ).
ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ (1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ 1 ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ).
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ.
ΛΙΓΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ (1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ).
2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΛΙΑΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗ ΖΕΑ ΓΛΥΚΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΗΣ (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)!!!
ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!
ΑΦΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ!!!
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΖΥΜΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΑΤΙ (ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ!!!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ Η’ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ!!!
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥΣ!!!
ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΙ ΚΑΡΒΕΛΙ Η’ ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ…
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑ ΣΤΟ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΡΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ, ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ Η’ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΑΠΟΦΛΕΙΩΤΟ!!!
ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ!!!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ!!!
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ”ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ” ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ!!!
ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΜΕ 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 55 ΜΕ 60 ΛΕΠΤΑ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ).
ΑΦΟΥ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΛΥΜΕΝΗ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ!!!
ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ”ΑΝΤΕΧΕΙ” ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Γαβρας Γιωργος

Πηγή

Γαβρας Γιωργος
About these ads

Single Post Navigation

16 thoughts on “ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΩΜΙΟΥ ΖΕΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ (ΑΦΟΥ ΤΟ ”ΠΙΑΣΕΤΕ” ΠΡΩΤΑ).!!!!!. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΩΡEΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 2 ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ.!!!!!. ;)

  2. ΣΟΦΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ on said:

    ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΗ ΖΕΑ

  3. ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ on said:

    Κε ΓΑΒΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΨΩΜΙ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΖΕΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΠΟΙΑ ΣΤΥΝΤΑΓΗ .

  4. Βαγγέλης Σιάχαλος on said:

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ…

  5. Στεφανος on said:

    που μπορουμε να βρουμε αλευρι ζεας , ή γενικα ζεα, ακομα και σπορους???

  6. ΓΑΒΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ on said:

    ΜΕ ΖΕΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕ’Ι’Κ.!!!!!!!!!!!!!!!!!.

  7. Απλά μια διόρθωση. Το αλεύρι ντίνκελ δεν είναι αλεύρι ζέας…

    “Η ζέα είναι το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Αναφέρεται και ως Ζειά, βρίζα, όλυρα, Emmer και ορισμένες φορές συγχέεται με το ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel), ή την Σίκαλη, ή ακόμα και με το καλαμπόκι, μια και η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο ασπρόσιτος (ασπροσίτι) είναι το δημητριακό ζέα. Με το δημητριακό Dinkel αντί για το κριθάρι, φτιάχνεται η ομώνυμη μπύρα, όμως το δημητριακό αυτό δεν είναι η ζέα (όπως αναφέρεται σε ορισμένες πηγές), διότι η Λατινική του ονομασία είναι Triticum spelta.”

    Κ.Π.

    Πηγή: http://www.evripidou.gr/el/ΠΡΟΪΟΝΤΑ/Άλευρα/Αλεύρι_ζειά_(ζέα)

  8. ΓΑΒΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ on said:

    ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ”ΘΕΟΥ ΔΩΡΑ” ΣΤΟ FACEBOOK.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

  9. ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ on said:

    ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΕΑ ΓΙΑ ΑΡΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

Ὑπάρχουν ἤδη 145 συνδρομητές. Ἐγγραφῆτε καὶ σεῖς.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: